Valentin-nap a Bakonyban

Lepd meg kedvesed egy csodás ÉLMÉNNYEL Valentin-nap alkalmából! Töltsétek EGYÜTT a szerelmesek ünnepét a Bakonyban!

Íme néhány program tipp!

Termelői piac, kemencés ételek és wellness

Szombaton két helyen is felfedezhetitek a Bakony ízeit. Az egyik lehetőség Zirc-Akliban az Akli-major. A piac az Öreg-Bakony szívében, a zirci és bakonybéli apátság között félúton fekszik, a zirci ciszterci apátság egykori barokk udvarházában. Itt szombaton 8.00 és 14.00 között várják a vendégeket.

A másik választása Bakonyi Termelői Piac felkeresése (szombatonként 9.00-14.00). Zirc-Szarvaskúton ismerheti meg a helyi termékeket. Kóstolj, csemegézz és vásárolj egyenesen a termelőktől! Természetesen a vásárlás előtt kóstolásra is van lehetőség. Egy kis romantikát csempészhetünk bele, ha egymás szájába adogatjuk a finom falatokat!

img_0407.JPG

Ezután a Szarvaskút Kemencés Éttermében ízleljétek meg a friss, kemencés ételeket. A nap hátralévő részében pedig a pihenésé a főszerep: egy ritkaságszámba menő, különlegesen szépnek és tisztának megőrzött természeti környezetben, a környék legsokoldalúbb wellness szolgáltatásaival a Hotel Szarvaskút wellness részlegében. Iható forrásvíz, igazi csend, és olyan kényeztetési lehetőségek, amik együtt páratlan ellazulást kínálnak.

wellness.JPG

Kellemes ebéd/vacsora a Bagolyvár Fogadóban

A Bagolyvár Fogadó Zirc város legrégebbi épületeként nyilvántartott barokk műemlék, mely bakonyi tájjellegű ételekkel várja az érdeklődőket. A finom ételek, a gyönyörű barokk épület és a kandalló melegsége egy kiváló alap a romantikus hangulathoz!

hr_1.JPG

Romantikus séta a díszudvarban

Nincs is meghittebb dolog annál, mint hogy kedvesünkkel kéz a kézben andalogjunk. A Zirci Ciszterci Apátság letisztult hangulatú díszudvarában érdemes végigballagni és eltölteni egy kellemes sétát szívünk választottjával.

diszudvar.jpg

Cuha-völgyi kirándulás

Ha aktív kikapcsolódásra vágytok a Magas-Bakony festői szépségű lankáin megannyi lehetőséget találtok az aktív időtöltésre. Ha szeretitek a természet csodáit, ha szerettek kirándulni, akkor ezt a helyet imádni fogjátok. Minden együtt van itt, ami romantikus lehet. A Cuha-völgy legszebb része a Porva-Csesznek és Vinye állomások között húzódó, 5,5 km hosszú Cuha-szurdok, amelyet a piros sáv jelzést követve kényelmesen végig lehet járni. Még hangulatosabbá tehetitek a kirándulást, ha a kiindulóhelyet vonattal közelítitek meg. A Cuha-patak vadregényes sziklaszurdokában halad a Győr - Veszprém vasútvonal. Ez a gyönyörű szakasz műemléki védettség alatt áll.

20121018-szorakozz-matrahazai-kiruccanas-es-romantikus1.jpg

 

Ha te is végiglátogatnád ezeket a helyeket, nyomj egy lájkot!

Kövessetek minket a Bakonyi kalandok facebook oldalon is!