Tóni a Kéken - Zircen is járt

 Bizonyára már sokan hallottak Tóni történetéről. Puskás Antal májusban felkereste a Turista magazint, hogy segítsenek neki nagy álma megvalósításában. Ez az álom pedig az Országos Kéktúra teljesítése. kektura.pngTóni látássérült, ezért túratársakat keresett maga mellé, akik segítik útján. Sok munka és a sok kedves embernek köszönhetően Tóni augusztus közepén nekivághatott az Országos Kéktúrának, a több mint 1100 km-es távnak.

Kalandja során Tóni Zircen is járt. Mészner Viktor túravezetővel – a jó személyes és szakmai kapcsolatnak köszönhetően – és többi társával meglátogattak minket a Tourinform irodában. A mesélés közben természetesen megtörtént a kötelező fotózkodás is. Tóni pedig felavatta a Tourinform iroda vendégkönyvét.

vendegkonyv.JPG

Egy kis ajándékkal is kedveskedtünk a nagy utazóknak, Tóni egy Zirci turistaérmet kapott emlékül, a többiek pedig Zirces hűtőmágnest.

erem.JPG

 

Beszámolója alapján nagyon sok kedves emberrel találkozott. Jó túrázóként természetesen cipeli túrahátizsákján a sátrát, de a vendégszerető embereknek köszönhetően eddig nem sokszor kellett használnia, sok helyen ajánlottak neki fel az útja során szállást. A napot egyébként Borzaváron kezdték és Jásd volt az úti cél.

terkep.jpg

Mivel az utolsó nyári napon ilyen kánikulához volt szerencséjük, pihenésképpen a helyi falatozóban fogyasztottak el a megfáradt túrázók egy hűsítő Zirci Apátsági sört.

Nagyon örülünk, hogy találkozhattunk Tónival és csapatával. Jó látni egy életerős embert, akit egy kis nehézség nem tántorít el attól, hogy megvalósítsa az álmát. Sok ember tanulhatna tőle.

Reméljük, még sok ilyen kalandban lehet része és boldogok vagyunk, hogy ebbe mi is egy kis bepillantást nyerhettünk.

Az október 11-ig tartó túrába még bárki becsatlakozhat kísérőnek a turatars@termeszetjaro.hu címen. Tóni kalandjait pedig a Tóni a kéken Facebook oldalon lehet nyomon követni.

alair.JPG

tablanal.JPG

(Kép forrása: Kelemen Gábor sajtóreferens)

 

Ha pedig érdekelnének a Bakony csodás túrázási lehetőségei és látnivalói, figyeljétek a Bakonyi kalandok facebook oldalunkat, ahol megtaláljátok az aktuális információkat és érdekességeket e szép vidékről!

 

 magasbakony_logo.jpg