Via Ferrata

A klettersteig (olaszul: via ferrata) egy a hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő szabadidő sport. Képzeljük el úgy a via ferrata, klettersteg útvonalakat, mintha az Alpok legszebb hegyeinek oldalába, erdeinek közepébe egy kalandparkot tennénk. Csodálatos helyeken, és a legváltozatosabb terepen túrázhatunk, sportolhatunk. 

A via ferrata utak több nehézségi fokozatban léteznek. Cseszneken három útvonalat próbálhatunk ki. Az Ostromlók útja egy közepesen nehéz pálya, hossza 120 m, a szintkülönbség 60 m. Egész évben mászható, mászásideje kb. 10-50 perc. A következő szintű út a Várpanoráma út, mely 180 m hosszú és szintén 60 m a szintkülönbség. A harmadik, a Tálos Zoltán Emlékút egy extrém nehézségű útvonal, 70 m hosszúsággal és 30 m szintkülönbséggel. 

ostromlok_utja_csesznek_4.jpg

Legegyszerűbb módja, hogy megismerkedj a via ferrátázással, ha csatlakozol a szervezett túrákhoz. Ilyenkor a túravezetés mellé biztosítják számodra a felszerelést is. Ha külön utakon járnál, a felszerelés bérlésről és a via ferratázással kapcsolatos további fontos dolgokról itt tudhatsz meg többet. A Vasalt utak facebook oldalán is hasznos információkat tudhattok meg.

Címkék: Aktív