Szakrális kirándulás a Bakonyban

Érdekli a vallási turizmus? Kellemes kikapcsolódásnak találja egy apátság vagy monostor megtekintését? Ezen kívül pedig fontosnak tartja az egészségét, és hogy helyi termelőktől vásároljon? Akkor ezt a hétvégi Önnek találták ki!

A Bakony fővárosában Zircen megtekintheti a Dunántúl egyik legszebb egyházi épületegyüttesét, a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontját. Egy kellemes sétát tehet a zirci arborétumban, ahol megismerkedhet a Bakony növényvilágával. Az apátságban pedig templomi vezetés, az egyháztörténeti kiállítás, valamint a Műemlékkönyvtár és a Természettudományi Múzeum várja a látogatókat.

img_4868_2.JPG

Vasárnap pedig egy csodálatos bakonybéli monostor meglátogatására kerül sor, ahol megismerkedhet a bencés szerzetesek megnyugtató környezetével és belekóstolhat a monostori termékek ízvilágába.

Programok:

Szombat:

Délelőtt a Bakonyi Termelői piac felkeresése (szombatonként 9.00-14.00). Zirc-Szarvaskúton ismerheti meg a helyi termékeket. Kóstoljon, csemegézzen és vásároljon egyenesen a termelőktől! Ezután a Szarvaskút Kemencés Éttermében ízlelje meg a friss, kemencés ételeket.

Vagy töltsön el egy kellemes ebédet Zircen, a Bagolyvár Fogadóban, mely a város legrégebbi épületeként nyilvántartott barokk műemlék.

kepkivagas_1.JPG

Délután a Zirci Ciszterci Apátság és Látogatóközpont Ciszterci Műemlékkönyvtár és MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum meglátogatása valamint az Arborétum megtekintésével zárhatjuk a napot.
Az apátsági ajándékboltban pedig vásárolhatunk a Zirci Apátsági Manufaktúra kézműves söreiből.

 

Vasárnap:

Látogasson el Bakonybélbe, a Szent Mauríciusz Monostorba! A templomban, gyógynövénykertben és az arborétumban megismerkedhetnek a bakonyi bencés szerzetesek világával. Ajánljuk még: monostori termékek kóstolója (gyógytea, csokoládé, lekvárok, likőr), illetve kézműves foglalkozás a monostori könyvkötészetben.

Bakonybélben a bencés kolostortól délre, egy kilométernyire a falutól áll a Borostyán- vagy Szent-kút és a kápolna azon a helyen, ahol a hagyomány szerint Szent Gellért remetéskedett. A környék egyik legkedveltebb kirándulóhelye. Étkezési lehetőség a Pikoló Vendéglőben. 

szentkutkapolnabakonybel020803-foto-gyorffya.jpg