Terepfutók és teljesítménytúrázók Karácsonya a Bakonyban

Aranyvasárnap idén is sok szeretettel várják a Bakonyi Karácsonyra a terepfutókat és teljesítménytúrázókat a Kőris-hegy lábához. Az idei esztendőben a raj és cél Porván lesz az Általános Iskolában, ahol sok finomsággal várják majd a résztvevőket a szervezők.

A porvai önkormányzat jóvoltából készül mindenki számára porvai tárkonyos vadragu leves, a Veinperlfa támogatásával beiglivel, a szekszárdi Neiner családi pince segítségének köszönhetően pedig forralt borral várják majd a szervezők az indulókat a célban. Egy hosszabb félmaratoni és egy 11,3 km hosszú “minimaratoni” táv közül választhatnak a futók és a túrázók. Bár a helyszínen is lehet nevezni az eseményre, a szervezők természetesen mindenkit arra bíztatnak, hogy nevezzenek be előre, hiszen a már beérkezett közel 150 futó és közel 100 túrázó nevezése alapján, várhatóan ez lesz a Magas-Bakony legnépesebb téli szabadidősport eseménye. Amellett, hogy az előnevezés csökkenti a várható tumultust a jelentkezéskor, nagyban segíti a rendezők munkáját.

Részletes versenykiírások elérhetőek az esemény honlapján:  http://bakonyi-karacsony.webnode.hu/

A résztvevők csatlakozhatnak a szervezők “egy doboznyi szeretet” akciójához is, amelynek keretében a lókúti, porvai, pénzesgyőri szegényebb családok gyermekeinek gyűjtenek karácsonyi ajándékokat.

terepfuto.jpg

 

A Bakony Szíve Turisztikai Szövetség az aranyvasárnapi szabadidősport rendezvény szervezőivel együttműködve december 19-én szombaton Bakonyi Disznóvágást szervez a porvai Hóvirág Panzióba, amelyre bárkit szeretettel várnak, és ahol a helyben készülő hurka, kolbász, pecsenye, és töpörtyű megkóstolásán túl az arra kedvet érzők a disznóvágás folyamatába is bátran bekapcsolódhatnak reggel nyolc órától.

 

Várnak szeretettel minden érdeklődőt, sportolni vágyót a Magas-Bakony szép fekvésű falujába Porvára a szervezők

 

Címkék: Programok